Welkom op de website van D66 Harlingen


13 april 2018

D66 stelt vragen over parkeren in de binnenstad

Parkeren in de binnenstad


Ons bereiken regelmatig signalen dat mensen uit onze Gemeente, maar ook van daarbuiten, niet tevreden zijn over het parkeren in de binnenstad. Daarom heeft D66 vragen gesteld aan het College van B&W van de Gemeente Harlingen.

Klik hier voor de schriftelijke vragen die D66 heeft gesteld.

De binnenstad van Harlingen is een aantal jaar geleden opnieuw ingericht. Het ziet er mooi uit, maar er zijn klachten over het parkeren op o.a. de Voorstraat, Kleine Bredeplaats en de Grote Bredeplaats. De parkeerplaatsen zijn o.a. aangegeven met metalen kruisen in de grond. Dit lijkt niet voldoende duidelijk. Auto’s staan bijvoorbeeld op plaatsen waar dit niet is toegestaan (ook voor de bankjes waar geen parkeerplaatsen zijn, op de trottoirs of op hoeken van straten) of voertuigen worden schuin in de parkeervakken geplaatst, waardoor ze deels ook op de stoepen staan. Veel inwoners van onze gemeente vinden de huidige situatie niet aantrekkelijk en onveilig.

Wij zouden graag zien dat de Gemeente Harlingen in gesprek gaat met ondernemers, organisaties en inwoners om te bekijken of deze klachten worden herkend door alle partijen en of hier een gezamenlijke oplossing voor is.

Wat vind jij?
D66 is erg benieuwd naar je mening! Wil je reageren op bovenstaande? Stuur dan een mail via info@d66harlingen.nl.


31 maart 2018

Installatie nieuwe Gemeenteraad Harlingen

Nieuwe raad Nieuwe raad 2 Nieuwe raad 3
Foto's: JDR, Joachim de Ruijter.

Op donderdag 29 maart 2018 is de nieuwe Gemeenteraad van de Gemeente Harlingen geinstalleerd. Gefeliciteerd! Namens D66 zit Tjepke van der Pol in de Raad. We wensen hem en alle andere partijen veel succes de komende raadsperiode!

Met 9 fracties lijkt de Raad aardig versnipperd. Voor D66 reden om graag een raadsbreed programma te willen en te hopen op goede samenwerking de komende vier jaar. Want alleen samen krijgen we het voor elkaar!

D66 is erg benieuwd naar uw mening! Wilt u reageren op bovenstaande? Stuur dan een mail via info@d66harlingen.nl.


29 maart 2018

Afscheid D66-Raadslid Arnoud Burkels

Afscheid Arnoud

Op woensdag 28 maart jl. is op het Stadhuis in Harlingen afscheid genomen van D66-raadslid Arnoud Burkels. We bedanken Arnoud voor zijn jarenlange inzet voor D66 en onze gemeente. Ook werd er afscheid genomen van 4 andere raadsleden. Ook hen willen we bedanken voor de samenwerking en hun inzet voor Harlingen, Wijnaldum en Midlum!

Donderdagavond 29 maart is de installatie van de nieuwe Raad. Tjepke van der Pol wordt dan als raadslid voor D66 in de nieuwe Gemeenteraad. Succes Tjepke!

D66 is erg benieuwd naar uw mening! Wilt u reageren op bovenstaande? Stuur dan een mail via info@d66harlingen.nl.


28 maart 2018
D66: raadsbreed programma!

Nos1 NOS2

Steeds meer gemeenten hebben te maken met versnipperde gemeenteraden. Ook hier bij ons in Harlingen. 9 partijen waarvan veel partijen met 1 zetel. Juist bij zo'n versnipperde raad zou volgens D66 Harlingen een raadsbreed programma uitkomst bieden!

Op Nos.nl staat een interessant artikel over hoe gemeenten dit aanpakken. Klik hier voor het artikel 'Gemeente overwegen wethouders met kennis van zaken'.

D66 is erg benieuwd naar uw mening! Wilt u reageren op bovenstaande? Stuur dan een mail via info@d66harlingen.nl.