Wie zijn de mensen van D66 Harlingen? 
De Raadsfractie van D66

D66 Harlingen heeft twee zetels in de Gemeenteraad van de Gemeente Harlingen.

 
Tjepke van der Pol is fractievoorzitter van D66 Harlingen en raadslid in de huidige gemeenteraad. Hij is te bereiken via t.vanderpol.d66@harlingen.nl
Arnoud Burkels is sinds maart 2014 raadslid voor D66. Hij is te bereiken via a.burkels.d66@harlingen.nlWie zijn de mensen van D66 Harlingen?

Hieronder vindt u de kandidaten voor de verkiezingen van de Gemeenteraad van de Gemeente Harlingen op woensdag 21 maart 2018.


1. Tjepke van der Pol

 

Tjepke van der Pol (1973) geboren en getogen in Harlingen. Getrouwd en vader van 2 kinderen. Sinds 2010 fractievoorzitter van D66 Harlingen, voorzitter van de werkgeverscommisie en voorzitter van de vertrouwenscommisie namens de raad in de gemeente Harlingen.

Hij heeft een eigen adviesbureau op het gebied van de bedrijfsgezondsheidszorg en is werkzaam als geregistreerd NMI mediator. Daarnaast werkt hij nog deels als verpleegkundige in de Kinder-en Jeugd psychiatrie. Hij heeft de opleiding Master Human Development (MHD) gedaan bij Schouten & Nelisen en zijn bul gehaald. Hierna heeft hij nog een wetenschappelijk artikel geschreven dat gepubliceerd is.

Zijn kennisgebieden zijn zorg en welzijn, werk en inkomen, sport, economie, bestuur, dienstverleningen en ruimtelijke en economische ontwikkeling. Hij is iemand die makkelijk schakelt tussen verschillende groepen en daarnaast verbindingen legt tussen groepen van verschillende niveaus met aandacht voor het persoonlijke en het groter geheel.
2. Arnoud Burkels

 
Arnoud Burkels (1976) geboren en getogen in Harlingen, woont sinds 2010 weer in de stad, samen met zijn vriendin en zijn dochter en zoon. Hij heeft Sociale Geografie en Technische Planologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft gewerkt bij gemeenten, adviesbureau's, zorgorganisaties en woningcorporaties. Op dit moment is hij werkzaam bij de Gemeente Noordoostpolder als Projecleider Ruimte. In zijn vrije tijd is hij als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging Zeerobben.

Zijn kennisgebieden zijn vastgoed, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en ruimtelijke en economische ontwikkeling. Hij is een verbinder, een generalist met een hoog snap-vermogen en hij heeft oog voor mensen en belangen. Hij zit sinds 2014 in de Harlinger gemeenteraad.
3. Richtje Allersma

 

Mijn naam is Richtje Allersma (1964). Ik ben gehuwd met Piet en moeder van twee kinderen.  Sinds 1982 woonachtig in Harlingen en ondertussen diepgeworteld in de Harlinger samenleving. Ik ben begonnen in voormalig streekziekenhuis Oranjeoord als leerling verpleegkundige. Na 18 jaar als verpleegkundige in diverse functies te hebben gewerkt, heb ik in 2000 een rigoureuze stap gezet en ben de opleiding tot meubelstoffeerder gaan volgen om vervolgens als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Daarnaast ben ik sinds 1992 lid van de vrijwillige brandweer. In 2009 bewust gekozen voor het lidmaatschap van D66. Niet zozeer de populariteit van Geert Wilders, maar vooral zijn manier van politiek bedrijven, in mijn ogen stemmingmakerij, heeft mij mede tot die beslissing gebracht. Pas daarna kwam de gemeentepolitiek op mijn pad.
De fractie van D66 Harlingen is een kleine maar bovenal enthousiaste groep mensen met als uitgangspunt dat we op inhoud onze punten willen maken en niet ten koste van. En dat alles voor ‘mien stadtsje’.

4. Naima Zoundri

 

Mijn naam is Naima Zoundri, 41 jaar geleden kwam ik in Harlingen wonen met mijn ouders, broers en zussen. Inmiddels hebben mijn partner en ik 3 opgroeiende kinderen en zorgen wij voor
een volgende generatie Harlingers. Ik vind het belangrijk dat ze in onze stad kunnen opgroeien tot gezonde en betrokken volwassenen. Dit vanuit het principe" It takes a village to rase a child". Het welzijn van een gezin is voor mij een belangrijk thema waar ik me voor wil inzetten. Uiteraard is het Welzijn van alle inwoners belangrijk.


Ik ben sinds kort zelfstandig ondernemer. In mijn werk houd ik mij bezig met schuldpreventie. Vanuit Cooperatie Goede Gieren is het project Amargi "vrij van geldzorgen" in het leven geroepen. Momenteel ben ik de coordinator van dit project in het Noorden. Een taak met een missie!! Daarnaast ben ik bestuursvoorzitter bij Expertisebureau en Discriminatie meldpunt Tumba. Dit doe ik als vrijwilliger.

Ik heb mij opnieuw kandidaat gesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Harlingen. De stad die mij heeft zien opgroeien, geeft mij de kans om iets terug te doen. Ik hoop deze kans te mogen benutten en vertrouw op uw stem.

5. Roeleke Naber
Roeleke

Roeleke Naber is een paar jaar geleden vanuit Utrecht verhuisd naar Harlingen. Ze houdt van de monumenten in de stad en bewoont er daarom zelf n. De zee, het geweldige uitzicht vanaf de industriehaven het Bildt in, de nuchtere houding van de Ouwe Seunen, de dynamiek van de boten naar de eilanden, daar is ze op ‘gevallen’.

Ze heeft werkervaring in automatiseringsland, horeca en allerlei soorten onderwijs en educatie. Ze regelt nu van alles voor het Humanistisch Verbond Frysln, maar voor Harlingen is ze vaak te vinden in de school in Nieuw-Zuid. Daar organiseert ze activiteiten mee als de filosofieavond, de eetclub en is mede-initiatiefnemer van Ammeroetoe, het bewonersbedrijf (i.o.) vr, dr en vn Harlingers.

6. Frank Havik
Frank Havik

7. Frank Burkels
;


8. Ellert Nieveen
Ellert Nieveen

9. Henk Vink
Henk Vink

10. Cerilio Kamperveen
Cerilio Kamperveen

 


Afdeling

De afdeling D66 Noordwest Friesland is opgericht in 1992.

In de landelijke ledenadministratie worden de gemeenten Harlingen, Franekeradeel, Menaldumadeel, Vlieland en Terschelling tot het werkgebied van de afdeling gerekend.

Meer informatie over de Gemeente Harlingen, de gemeenteraad, etc is te vinden op de site van de Gemeente Harlingen. Klik hier voor meer informatie.